top of page

Bouwen met Ytong

ytong-009-1-th.jpg

Waarom kiezen voor YTONG?

 

Optimale brandwerendheid
 

De uitzonderlijke vuurbestendigheid van YTONG komt voort uit de reactie op vlammen. De fysieke eigenschappen van YTONG-materialen maken het de ideale formule voor bescherming tegen vuur omdat het niet-ontvlambaar is. De reactie op vuur is nul en het is completley onbrandbaar. YTONG is een thermische insualtor vanwege zijn unieke cellulaire structuur. YTONG geeft geen schadelijke gassen af ​​in geval van brand.

 

Thermische isolatie
 

YTONG is een in de autoclaaf behandeld celbeton bestaande uit zand, water en lucht. Met lucht gevulde cellen vormen zich tijdens het productieproces. Deze lucht vormt in feite de best denkbare thermische isolatie in deze productiecontext. Als gevolg hiervan verkrijgt YTONG de kenmerken van een isolatiemateriaal.
YTONG isoleert zichzelf, dus het is niet nodig om extra isolatie te bieden. Geen problemen meer veroorzaakt door een slechte isolatie-installatie, geen koudebruggen meer. Bouwen met YTONG resulteert in 100% effectieve, duurzame isolatie.

 

Comfort in de winter en de zomer
 

Door zijn uitstekende isolatiecapaciteit en hoge thermische inertie beschermt YTONG u in de winter tegen de kou. Omgekeerd voorkomt YTONG in de zomer het binnendringen van warmte. Met andere woorden: warm in de winter en koel in de zomer.

 

Geluidsisolatie
 

Om aan de huidige comfortvereisten in gebouwen te voldoen, moet volledige aandacht worden besteed aan de geluidsisolatie van al hun onderdelen. Met geluidsisolatie bedoelen we over het algemeen "het neutraliseren en verminderen van ongewenst geluid als gevolg van een goed ontwerp en een goede uitvoering van gebouwen". Vanwege de geluidsabsorptie van Hebel-producten, reflecteert het geluid in een kamer minder van de muren, waardoor de nagalm (echo) in de ruimte wordt verminderd. Het oppervlak van een YTONG-wand absorbeert ruis in de talrijke gedeeltelijk open cellen.

 

Lichtgewicht bouwmateriaal
 

Hebel is een lichtgewicht constructiemateriaal. De cellulaire structuur wordt gevormd tijdens het productieproces; hierdoor blijft de dichtheid van het product minimaal. Rekening houdend met deze gegevens kan een lichtere en dus economischer gebouw dragende constructie worden ontworpen.

 

Ecologisch en duurzaam
 

Door de hoge isolatiekracht in combinatie met de afwezigheid van koudebruggen leveren Hebel-platen een serieuze bijdrage aan het besparen van energie. Het energieverbruik tijdens het productieproces is erg laag (verharding door autoclaveren); de productie van CO2 is dus erg laag en als gevolg daarvan is het milieu minder vervuild. Hebel is een licht bouwmateriaal waarvan de productie of die weinig grondstoffen nodig heeft. De elementen zijn water, kalk van hoge kwaliteit en fijngemalen zand. Portland cement wordt toegevoegd aan deze producten, die overvloedig van aard zijn. Hebel-platen worden na productie niet in verpakkingen geleverd, waardoor er minder afval is.

R

mail icon.png

Alle getoonde details, foto’s, videos en prijzen zijn louter indicatief en vormen geen basis voor een eventueel contract. Tenzij anders vermeld, zijn de prijzen exclusief IVA / BTW, servicekosten, registratie en juridische kosten. Woningen worden ongemeubileerd verkocht, tenzij anders vermeld.

bottom of page